AEquilibrium: uw lijf en leven in evenwicht

AEquilibrium is het Latijnse woord voor evenwicht. Deze naam voor de praktijk is gekozen omdat het Latijn één van de weinige overeenkomsten in de gezondheidszorg is tussen Oost en West. Zowel in oosterse als westerse opleidingen worden veel termen in het Latijn gedoceerd. Er zijn echter grote verschillen in de kijk op gezondheid.
In het Oosten wordt een dokter betaald om er voor te zorgen dat je niet ziek wordt. Wij gaan pas naar de dokter nadat we ziek zijn geworden. Verder wordt in het Oosten gekeken naar de omstandigheden waarin een ziekte ontstaat. Verander de omstandigheid, dan verdwijnt de ziekte geheel of gedeeltelijk. Ook zijn bijvoorbeeld de emoties en overtuigingen veelal oorzaak van fysieke of psychische klachten. In onze westerse kijk op gezondheid wordt daar vaak geen rekening mee gehouden.
Gezondheid geeft een harmonieus evenwicht aan. Het voorkomen van klachten door het regelmatig ondergaan van massages, het aanpassen van de voeding en het letten op een gezonde leefstijl, is een manier van leven. Velen van ons lopen vaak lang met klachten door, doen mee aan de trends van snelle en ongezonde maaltijden en leven een gehaast en gestrest leven. Regelmatige behandelingen, voedings- en leefstijlaanpassingen kunnen vaak veel symptomen verlichten of wegnemen. AEquilibrium helpt u hierbij.

Over Rita Blokzijl

Rita Blokzijl
Rita Blokzijleigenaar
Toen ik in 2003 de praktijk in Silvolde startte, bestond een behandeling voornamelijk uit verschillende vormen van oosterse en westerse massages en bewegingsadviezen (oefeningen). Omdat ik de natuurgeneeskunde erg interessant vind, ben ik verder gaan studeren en ondertussen mag ik mijzelf dan ook Natuurgeneeskundig therapeut noemen. Dit betekent dat ik u met behulp van verschillende behandelmethoden kan helpen met uw klachten. Omdat ik graag iedereen de mogelijkheid wil bieden voor een behandeling, is de praktijk geopend van maandagmiddag tot en met zaterdagmorgen.

Meer weten? Neem dan eens vrijblijvend contact op. Ik denk graag met u mee.